Skip to main content

Emel Kaedah Mengajar Bayi

Alhamdulillah saya sudah boleh berkongsi maklumat melalui emel secara auto. Jika sesiapa yang berminat untuk menerima emel dari saya sila isi borang diatas, klik butang 'Hantarkan!' dan saya akan emelkan nasihat, tip dan info Kaedah Mengajar Bayi kepada anda setiap minggu. InsyaAllah.
Nama
Email

Comments

Ummi Nuhlan said…
assalamualaikum wbt..
alhamdulillah..inilahbyang dinanti2kan..
terima kasih kerana sudi berkongsi.
baby saya baru berusia 2 bulan
fieda said…
askm...alhamdulillah..!! setuju dgn ppb ppkp. sangt2 rindukan coretan sis..!!
puan saya dah emel.. dah lama puan tak update..bila baca entry puan selalu saya jadi bersemangat...
saya dah tinggalkan emel saya.. utk subscribe..tq sebab sudi berkongsi!!
Unknown said…
Terima kasih datas kesudian perkongsian ilmu
Terima kasih atas perkongsian.. Moga Allah merahmati tuan/puan sekeluarga =)
Unknown said…
Salam puan,sy x boleh nak isi borang kat atas tu,kalau puan x kisah,sy tuliskan email sy kat sini la ye,dinijauharatud@gmail.com.sy perlukan nasihat dr puan,anak sy dah 2 tahun 2 bln,dy x bleh bercakap lg,macam mana nak ajar dy membaca.
Anonymous said…
Trma Ksh,mga allah memberikan puan kebaikan yg banyak..amin.
Anonymous said…
assalamualaikum puan.terima kasih perkongsian blog puan.terasa indahnya didikan puan terhadap keturunan puan. mudahan puan punyai kelapangan waktu untuk mengupdate tips dr semasa ke semasa. terima kasih
Sy berminat untuk tips dan semoga usaha puan dirahmati Allah
Sy berminat untuk tips dan semoga usaha puan dirahmati Allah
Unknown said…
Assalamualikum Terima kasih di atas perkongsian ilmu
sallina said…
Anak sy prm. Thn ni darjah 2. Nak sgt belajar menghafaz dgn gaya makna. Blh bantu saya? sallinaphd@gmail.com. tq
sallina said…
Anak sy prm. Thn ni darjah 2. Nak sgt belajar menghafaz dgn gaya makna. Blh bantu saya? sallinaphd@gmail.com. tq
Unknown said…
Terima kasih atas perkongsian ilmu.Semoga Allah merahmati Puan sekeluarga.
Unknown said…
Email kepada saya, please. Masitah.zainudin@gmail.com
jurnalmita said…
Saya mau diemail, puan.. Alamatnya yulia.rahmita@yahoo.com
Anonymous said…
Saya nak jugak..mysarah84@gmail.com
iemawari said…
Terima kasih atas perkingsiannya Puan..Semoga Puan dilimpahi rezeki yg lebih luas..aamiin
Anonymous said…
Zirwatulm@gmail.com harap dapat email pada saya. Terima kasih
bbet99 said…
"Dapatkan SUPER BONUS NEW MEMBER 150% dalam permainan dan mainkan permainan kesukaanmu hanya dalam 1 user id. Ikuti juga promo menarik lainnya yang kami sediakan hanya di bbet99.fun . 100% TERPERCAYA.
BOLA ONLINE
Agen Bola
Taruhan Bola"

Popular posts from this blog

PERJALANAN MENGHAFAL ALQURAN DARI BAYI

Blog ini adalah catatan peribadi saya mendidik anak dari bayi hingga dia boleh membaca al quran dan menghafal 30 surah alquran pada umur 3 tahun. Segalanya adalah anugerah dari Allah s.w.t. memberkati usaha saya mempraktikkan kaedah tersebut hingga anak saya berkemampuan seperti yang sedia ada. 

Maka dengan ini lengkaplah sudah penulisan saya berdasarkan niat saya untuk berkongsi dengan orang ramai. Untuk bacaan lanjut dari sini, saya jemput untuk melayari website saya di http://www.islamicparentingnetwork.net/

Jika ingin mendapatkan tips dan panduan melalui emel, boleh isikan nama dan emel di kotak dibawah dan klik butang submit. InsyaAllah kita berhubung melalui emel pula selepas ini. 

NamaEmail

Berkongsi Resepi Makanan Untuk Minda Kanak-Kanak

Kali ini saya ingin berkongsi resepi saya pada sesiapa yang berminat. Ia sebenarnya khusus untuk ibubapa yang percaya akan makanan yang baik boleh membentuk minda anak kita yang baik. Apa yang diperlukan untuk resepi ini ada 9 perkara:



1) Kacang Badam (Almond)
Ia terkenal kerana kandungan minyaknya. Ia juga makanan yang diwajibkan untuk para hufaz dari negeri Timur Tengah. Saya juga diberitahu, orang Yahudi membiasakan anak mereka meminum susu badam suam pada setiap hari.

2) Kismis
Bahan ni memang orang kita dah kenal kebaikkannya hingga mereka boleh gelar kismis Minda.

3) Minyak Ikan
Saya guna jenama Pristin kerana kandungan Omega 3 - DHA dan EPAnya yang paling tinggi di pasaran Malaysia iaitu 5 kali ganda dibanding dengan yg rendah. Saya rasa semua ibu2 tahu akan kegunaan minyak ikan dalam membentuk otak bayi sebelum bayi lahir lagi.

4) Kurma
Ia satu buah yang tercatat dalam sejarah dimana Saidatina Maryam 'Alaihissalam ketika mahu melahirkan Nabi Isa 'Alaihissalam diraka…

Darwisya Mendaftar ke International Modern Arabic School, KL

Semakin banyak maklumat dari rakan2, forum internet, dan sebagainya tentang tadika tadika yang pernah mereka ketahui, saya menjadi semakin keliru dalam membuat keputusan. Memang niat saya telah tertanam lama untuk mengembangkan pengetahuan bahasa Arab pada anak-anak saya menjadi asas dalam saya mencari tadika yang sesuai kerana ia adalah sesuatu yang saya gagal lakukan sendiri. Namun dalam banyak2 pilihan, untuk tujuan ini pilihannya adalah terhad.

Betapa indahnya jika anak saya dapat menghayati setiap ayat yang di hafalnya setiap hari. Tentu lebih kekhusyukkan dan keseronokkan menghafal akan timbul apalagi jika semakin hari semakin banyak yang dihafalnya. Sekarang Darwisya sudah hampir habis menghafal surah-surah penting iaitu Surah Yassin, Al Mulk, Ar Rahman, As Sajadah, Al Waqiah dalam usianya yang belum lagi 4 tahun.

Allah mengetahui niat saya yang tersangat kuat hingga satu hari saya ditakdirkan berjumpa dengan satu website Program Kindergarten di International Modern Arabi…